آشنایی با VPS یا سرور مجازی

در این مطلب می خواهیم شما کاربران عزیز را با VPS یا سرور مجازی آشنا کنیم. در ابتدا توضیحات مختصری از مفهوم سرور مجازی ارائه می دهیم و در ادامه با بررسی ویژگی های سرور مجازی در خدمت شما خواهیم بود. امیداریم مقاله آشنایی با VPS یا سرور مجازی برای شما مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.

vps یا سرور مجازی

vps یا سرور مجازی

VPS که مخفف Virtual Private Server به معنای سرور اختصاصی مجازی می باشد و برخـی وقتها از آن به عنوان VDS یا Virtual Dedicated Server نیز نام می برند، بطور ساده به سرویس های میزبانی فضایی گفته می گـردد که شبیه یک سرور اختصاصی مستقل با دسترسی سطح بالا به سرور عمل مینمایند لکن بصورت چندگانه و با هم بر روی یک سرور فیزیکـی قرار می گیرند. به عبارت بهتر، با بهره گیری از تکنولوژی مثل Virtuozzo و با بهره گیری از سخت افزارهای خیلی پر قدرت و پیشرفته، یک سرور فیزیکـی به چندین VPS با امکانات یکسان یا گوناگـون تقسیم می شود .

هر VPS بنا به تعریف اولیه، سهم ویژه ای از منابع سرور از قبیل پردازنده، حافظه اصلی، فضای دیسک سخت، پهنای باند و… را به شیوه اختصاصی و تضمین شده در اختیار خواهد داشت. به عنوان مثال، یک VPS خواهـد توانست حاوی ۵۱۲ مگابایت از ۸ گیگابایت حافظه مهـم سرور را به شیوه تضمین شده به همراه ۵۰ گیگابایت فضای ذخیره سازی و ۵۰۰ گیگابایت پهنای باند ماهانه باشد. این به این معنا هست که صرفنظـر از میزان استفاده سایـر VPS های موجود بر روی سرور، VPS مورد مثال ما تحت هر شرایطی به ۵۱۲ مگابایت از حافظه مهـم سرور دسترسی خواهد داشت.

هر VPS بطور کاملاً جداگانه عـمـل می کنـد در نتیجـه VPS هـای موجود بر روی یک سـرور می توانند از سیستم های علت متفاوت و نرم افزارهای مختلـف و ورژن های مختـلفی بهره گیری نمایند. بر فرض یک VPS حاوی لینوکس Fedora، دیگری حاوی CentOS به عنوان سیستم علت های سـرور خواهند بود. این امر در رابطه با VPS های با سـیسـتـم علت وینـدوز نیـز صادق می باشد. ضمناً تعریف Name Server های اختصاصی ، نصب ASP, PHP , MySQL , .NET و سایـر برنامه ها با ورژن دلخواه ، نصب و انجام کلیه برنامه ها، DLL ها، … بطور کامل در مدیریـت و اختیار هر مشترک میباشد.

مهمترین خصوصیت ها ی بهره گیری از VPS ها در مقایسه با سایـر سرویس های میزبانی، هزینه خیلی کمتر VPS ها نسبت به سرورهای اختصاصی و استقلال عملکرد و دسترسی بالاتر نسبت به سرویس های نمایندگی (Resseller/Shared Hosting) است بگونه ای که هزینه VPS ها در بیشتر اوقات یک پنجم تا یک دهم هزینـه سـرور های اختصاصـی بوده ولی همه امکانات آنهـا را دارا می باشد. ضمناً هر VPS میتواند به تعداد دلخواه IP معتبر اختصاصی نیز داشته باشد. در کـل از نگاه کـرد کاربر نهایی، VPS درست شبیه یک سرور اختصاصی بوده و کاربر به هیچ عنوان تفاوتی را در روش عملکرد و کیفیت خدمات این دو مشاهده نخواهد کرد.

Xen چیست ؟

اگر تصمیم به ساخته یک سرور مجازی دارید می بایست بنابه مورد بهره گیری خود از این سرور مجازی به Platform ای که برای Virtualization در Data Center طرف قرارداد شما بهره گیری شده است، دقت داشته باشد. چون که هر یک از این Platform ها نواقص و فوائد ی دارند، از آنجا که زیـادتر کاربران ایرانی برای سرور های مجازی خود تمایل به بهره گیری از Platform مشهـور به Xen که متعلق به کمپانـی Citrix می باشد، دارند، انـدکی دربـاره فوائد و معابش توضیح خواهیم داد.

فوائد :
استقلال کامل یگ سرور مجازی از مابقی سرور های مجازی
بهره گیری از کرنل کامل لینوکس برای هر VPS و در سرانجام حمایت از تمام امکانات لینوکس
بهره وری از حافظه مجازی نوع SWAP و در سرانجام توانایی انجام وظیفه های متعددی که نیاز به حافظه زیاد دارند.

معایب:
بجهت استقلال جامعی که فراهم کرده است، نسبت به platform های دیگر مثل Virttuozzo سرعت کمتری دارد.
عدم حمایت از حافظه Brustable که اما در platform های دیگر نیز در حد نظریه حمایت شده می باشد.

ویژگی ها ی سرور مجازی به میزبانی وب اشتراکی:

کنترل: با دراختیار دارا بودن دسترسی root، یا Administrator شما به آسانـی خواهید توانست پیکره بندی سرور را تغییر دهید، برنامه های مورد نظـر خود را نصب نمایید ، یا تغییر دهید، که به هیچ وجه در میزبانی اشتراکی مقدور نیست.
امنیت : فایل سیستم شما کاملا مجزا از سایـر مشتریان خواهد بود و مطمئن خواهید بود که از دسترس آنان دور هست و به این ترتیب امنیت زیادتری برای شما تامین می شود .
مجزا بودن و کارایی: سرور مجازی شما از منابع اختصاص یافته گارانتی شده برای خود به شیوه کامل خواهـد توانست بهره گیری نماید و کار مشتریان دیگر سرویس شما را تحت اثر قرار نمی دهد .

ویژگی ها ی سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی:

هزینه: در واقع شما تمام امکانات یک سرور اختصاصی را با کسری از هزینه های آن خواهید داشت.
توانایی اطمینان: سازوکار ساخته ورژن پشتیبان به شیوه لحظه ای امنیت داده های سرور مجازی را تضمین می کند .
مدیریت پذیری: ابزارهای تعبیه شده در ویرچوزو (Virtuozzo) نصب برنامه ها و تغییر و به روزرسانی آنان را فورا انجام می دهند.

بهره گیری از ظرفیتهای خالی: هر سرور مجازی قادر هست تا موقعی خالی بودن ظرفیتهای سیستم و نداشتن بهره گیری از آن توسـط سرور مجازی دیگر موقعی نیاز، از تمام آن بهره گیری نماید .
انعطاف پذیری: ارتقاءمنابع اختصاص یافته برای یک سرورمجازی، موقعی نیاز به منابع زیـادتر به آسانـی قابل انجام می باشد.

خب دوستان به پایان مقاله آشنایی با VPS یا سرور مجازی رسیدیم . از توجه و همراهی شما با این مطلب سپاسگزاریم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر درمورد سرور اختصاصی کلیک کنید.