چگونه سرور مجازی انتخاب کنیم؟

چگونه سرور مجازی انتخاب کنیم؟ شاید این سوال برای شما نیز مطرح شده باشد. در این پست می خواهیم با توضیحاتی کامل به این سوال پاسخ دهیم. امیدواریم مقاله چگونه سرور مجازی انتخاب کنیم؟ برای شما مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.

چگونه سرور مجازی انتخاب کنیم؟

چگونه سرور مجازی انتخاب کنیم؟

بازار مجازي‌سازي بوسیـله سه فروشنده اصلي كنترل مي‌شود. رتبه اول اين بازار متعلق به VMWare است كه مجموعه‌اي از محصولات متنوع حاوی VMWare Server را ارائـه مي‌كند. رتبه دوم، در اختيار شركت مايكروسافت و فناوري Virtual Server 2005 R2 قرار دارد. شركت Critix  نيز كه به‌تازگي مالكيت فناوري Xenserver را (كه در حقيقت يك ورژن تجاري از فناوري مجازي‌سازي كدباز Xen است) به دست آورده، در رتبه سوم قرار دارد. همـه اين فناوري‌ها به‌منظور بهره گیری در شركت‌هاي كوچك توليد و ارائـه شده‌اند و امكان دريافت رايگان آن‌ها از اينترنت وجود دارد.

 

Virtual Server 2005 R2 SP1

تا زمان عرضه پلتفرم HyperV بوسیـله مايكروسافت، فناوريVirtual Server 2005 R2 پلتفرم اصلي اين شركت براي مجازي‌سازي حساب مي‌شد. اين فناوري در هر دو نوع پردازنده 32 بيتي و 64 بيتي قابل اجرا بوده و آخرين نگارش آن موسوم به SP1 از فناوري‌هاي Intel-VT و AMD-V پشتيباني مي‌كند؛ در حالي كه دارا بودن فناوري‌هاي مذكور پيش‌نياز نيست.  سيستم‌عامل ويندوز می بایست روي يك سرور ميزبان نصب گـردد و بهترين گزينه براي اين كار ويندوز سرور 2003 می باشد. موقعی نصب روي يك سيستم 64 بيتي محدوديت تعداد ماشين‌هاي مجازي از 64 به512 عدد به ازاي هر سرور افزايش مي‌يابد. اين در حالي است كه حافظه اختصاصي هريك از ماشين‌هاي مجازي نيز از 3,64 گيگابايت به 256 گيگابايت مي‌رسد. دقت به اين نكته ضروري است كه صرف‌نظـر از پردازنده سيستم ميزبان، ماشين‌هاي مجازي مهمـان را تنها مي‌توانيد به‌صورت 32 بيتي اجرا كنيد و براي هرماشين مجازي تنها امكان بهره گیری از يك پردازنده مجازي وجود دارد.

راه‌اندازي چنين سيستمي بسيار ساده می باشد. كافي است از اجراي IIS بوسیـله سيستم‌عامل ميزبان مطمئن شده و نرم‌افزار را با بهره گیری از برنامه مرتبط نصب كنيد. پـس از اين كار بوسیـله يك مرورگر و با بهره گیری از يك مؤلفه ActiveX كه به‌منظور كنترل راه‌دور ايجاد شده است، مي‌توانيد ماشين‌هاي مجازي را ايجاد و مديريت كنيد. موقعی مديريت جواز هاي كاربران با بهره گیری از Active Directory و بهره‌گيري از ابزار System Center Virtual Machine Manager براي مديريت همزمان چندين سرور، امكان فعال‌سازي سيستم كدگذاري SSL نيز وجود دارد. ماشين‌هاي مجازي مهمـان مي‌تواند سيستم‌عامل‌هاي ويندوز يا لينوکس باشند كه به‌منظور بهبود كارايي و سرعت از بسته‌هاي‌نرم‌افزاري Virtual Machine Addition استفاده‌مي‌كنند. با وجود اين، از سيستم‌عامل ويستا تنها براي مقاصد غيرتوليدي پشتيباني مي‌شود و تعداد پلتفرم‌هاي لينوکس كه به‌صورت رسمي پشتيباني مي‌شوند، محدود می باشد.   در آزمون انجام‌شده دريافتيم مديريت‌نرم‌افزار مايكروسافت بسيار ساده‌می باشد. ماشين‌هاي مجازي را مي‌توان از ابتداي كار به‌وجود آورد، آن‌ها را كپي و جابه‌جا كرد و به‌منظور جابه‌جايي سرورهاي فيزيكي موجود، ابزارهاي جداگانه‌اي حاوی برنامه‌ها و تنظيمات مربوطه در دسترس می باشد. قابليت بهينه‌سازي سيستم به‌واسطه توزيع كار بين ماشين‌هاي مجازي يا تخصيص درصد ثابتي از توان پردازشي به هريك از آن‌ها ويژگي جذاب توجهي می باشد.   يكي ديگر از ويژگي‌هاي مفيد اين نرم‌افزار امكان نصب و دسترسي به هاردديسك‌هاي مجازي به‌صورت Offline می باشد. با بهره گیری از اين ويژگي نيازي به راه‌اندازي ماشين مجازي مرتبط نيست. در نگارش SP1 از ابزار Volume Shadow Copy Service نيز پشتيباني شده و به‌اين ترتيب امكان تهيه نسخه‌پشتيبان از ماشين‌هاي مجازي فعال فراهم شده می باشد. با وجود اين، برخلاف نرم‌افزار Xenserver Enterprise راه حل ی براي انتقال فعال ماشين‌هاي مجازي وجود ندارد.

VMWare Server 2.0

يكي از مزاياي اصلي VMWare Server اين است كه امكان ميزباني بوسیـله هر دو نوع سرور ويندوز و لينوکس را دارد. هر نوع سرور ممكن است داراي پردازنده 32 يا 64 بيتي باشد. به‌علاوه، با وجود اين‌كه بهره گیری از فناوري‌هاي مجازي‌سازي Intel-VT و AMD-V تا هنگامي كه نخواهيد از سيستم‌عامل‌هاي مهمـان 64 بيتي پشتيباني كنيد، ضروري نيستند، هردو فناوري مذكور پشتيباني شده‌اند. نرم‌افزار مورد بررسي در اين مقاله ورژن آزمايشي VMWare  Server  2.0 است كه در اواسط سـال 2008 ارائـه شد. با وجود اين، براي انجام فرآيند توليد پيشنهاد مي‌كنيم از ورژن 1.0 اين نرم‌افزار كه پايداري بسيار بيشتري دارد، بهره گیری كنيد. همـه نسخه‌هاي پـس از ويندوز 2000 با پشتيباني از Windows Server 2008 مي‌توانند نرم‌افزار VMWare Server را ميزباني كنند. در رو به روی ، پشتيباني وسيعي ازميزبانان لينوكس حاوی 5.1  RHEL (سرنام  Red Hat Enterprise Linux) و آخرين نگارش Novell SUSE و Ubuntu به عمل آمده‌می باشد. به همين ترتيب، فهرستي از سيستم‌عامل‌هاي مهمـان حاوی سولاريس کمپانـی سان و مجموعه‌اي از نسخه‌هاي مختلـف ويندوز و لينوكس  همراه نسخه‌هايVista Business ،Windows Server 2008، ش Vista Ultimate و RHEL5 وجود دارد.

ساير بهبودهاي آخرين ورژن حاوی قابليت پيكربندي ماشين‌هاي مجازي با بهره گیری از هشتاد گيگابايت رم (در نگارش VMWare Server 1.0 رم به 3,6 گيگابايت محدود است) و ده مبدل مجازي شبكه می باشد.   در هر دو نگارش قابليت SMP  دوطرفه در دسترس بوده و در Server 2.0 به ازاي هر ورژن مي‌توانيد تا 64 ماشين مجازي را با قابليت پشتيباني از دستگاه‌هاي پرسرعت USB 2 راه‌اندازي كنيد. به‌علاوه، براي تبديل سرورهاي فيزيكي به ماشين‌هاي مجازي ابزارهاي موردنياز نيز در اختيار بوده و ابزارهاي پيش‌ساخته متعددي در استـایل VMWare وجود دارند. نصب سيستم بسيار ساده است، ولی در روش مديريت اين محصول تغييرات عمده‌اي به چشم مي‌خورد. در Server 1.0 براي ساخت، مديريت و اجراي ماشين‌هاي مجازي از يك كنسول ويندوز و يك رابط انتخابي وب بهره گیری مي‌شود. در VMWare Server 2.0 اين رويكرد با يك كنسول مبتني بر مرورگر جايگزين شده‌می باشد. با بهره گیری از اين كنسول دسترسي به ترمينال‌ها ساده شده، ولی از ديدگاه ما كار با آن به سادگي رابط گرافيكي قديمي نيست. به علاوه، در نگارش آزمايشي به چندين اشكال برخورديم كه می بایست در ورژن نهايي نرم‌افزار اصلاح شوند.

Xenserver v4

تفاوت Xenserver با دو محصول ديگر در اين است كه نرم‌افزار اخير از نوع هايپروايزر( Hypervisor) می باشد. به‌اين معني كه براي آغاز كار با Xenserver به سيستم‌عامل ميزبان نيازي نداريد. كافي است CD موردنياز براي نصب را درون درايو يك كامپيوتر قرار داده و با بهره گیری از آن سيستم را راه‌اندازي كنيد. سپس مي‌توانيد همـه نرم‌افزارهاي وردنياز  را براي ميزباني ماشين‌هاي مجازي لينوكس و ويندوز بارگذاري كنيد. هايپروايزر نرم‌افزار Xenserver از نوع 64 بيتي است، بنابراين با وجود اين كه ماشين‌هاي مجازي مي‌توانند به هر دو صورت 32 بيتي يا 64 بيتي اجرا شوند،‌ نيازمند حداقل يك پردازنده64 بيتي هستيد. براي اجراي سيستم‌عامل‌هاي مهمـان ويندوز نيازمند پردازنده‌هاي Intel-VT و AMD-V با قابليت پشتيباني از Windows Server 2000 SP4، XP و Server 2003 و همچنين معـمولاً نسخه‌هاي اصلي لينوكس به شیوه استاندارد هستيد.  در ورژن آزمايشي 4,1 كه مورد آزمون قرار گرفت، ويندوز ويستا (تنها در حالت 32 بيتي) در دسترس قرار داشته، به‌علاوه  مقياس‌پذيري و كارايي اين نگارش كه انتظار مي‌رود در اواسط سـال جاري ارائـه شود، افزايش يافته می باشد.

سه ورژن از اين نرم‌افزار ارائـه می شود كه آغاز آن با يك ورژن Express رايگان می باشد. اين نگارش براي شركت‌هاي كوچك كارايي دارد، ولی تنها به دو پردازنده فيزيكي و 4 گيگابايت حافظه محدود شده و تنها 4 مهمـان فعال را پشتيباني مي‌كند. بنابراين براي عرضه خدمات به ساير مشتريان می بایست از ساير نسخه‌ها بهره گیری شود. با به‌روزرساني سيستم به نسخه‌هاي Enterprise يا Standard هيچ محدوديتي براي تعداد پردازنده وجود ندارد؛ به علاوه هر سرور مي‌تواند تا 128 گيگابايت و هر ماشين مجازي تا 32 گيگابايت  رم را مورد بهره گیری قرار دهد. ورژن Enterprise مي‌تواند از ابزارهاي ذخيره‌سازي مشترك iSCSI يا NAS نيز بهره‌گرفته و حاوی ابزاري موسوم به Xenmotion است كه امكان جابه‌جايي ماشين‌هاي مجازي فعال بين سرورها را فراهم مي‌كند. با وجود اين، هزينه بهره گیری از نسخه‌هاي ‌مذكور كم‌نيست. به‌عنوان مثال، امتياز سالانه ورژن Standard همراه پشتيباني، از ششصد دلار شـروع مي‌شود.

براي مديريت راه‌دور Xenserver از يك برنامه Xencenter مبتني بر ويندوز بهره گیری مي‌شود. برنامه مذكور قابليت مديريت همزمان چندين‌ سرور و ادغام سرورهاي جديد را فراهم مي‌كند. با وجود اين كه كنسول توكار Xencenter كارايي خوبي دارد، ما ترجيح مي‌دهيم براي دسترسي به سيستم‌عامل‌هاي مهمـان ويندوز از Remote Desktop بهره گیری كنيم.از طرفي تهیه ماشين‌هاي مجازي جديد با بهره گیری از قالب‌هاي آماده، سريع و راحـت بوده و مي‌توانيد قالب‌هاي دلخواه خود را پيكربندي كنيد. تعداد زيادي از گزينه‌هاي شبكه و ماشين‌هاي مجازي وجود دارند كه مي‌توان از آن‌ها كپي يا ورژن پشتيبان تهيه‌كرد. به علاوه، براي ميزبان‌هاي لينوكس يك ابزار تبديل ماشين‌هاي فيزيكي به مجازي در اختيار قرار گرفته می باشد. شركت دل نيز به تازگي Xenserver را به عنوان يكي از برنامه‌هاي استاندارد در سرورهاي Poweredge تعبيه كرده می باشد. يكي ديگر از قابليت‌هاي مفيد اين نرم‌افزار سازگاري با استـایل Microsoft VHD می باشد.

گزینش نهايي

گزینش بين پلتفرم‌هاي مجازي‌سازي موجود در اين تیـم آزمون بسيار مشکلي می باشد. همـه اين فناوري‌ها قابليت‌هاي متعددي داشته و به سادگي براي شرکت‌هاي كوچك راه‌اندازي مي‌شوند، ولی بين آن‌ها محدوديت‌ها و تفاوت‌هاي مهمي وجود دارد.براي مثال Virtual Server 2005 R2 SP1 محصول شركت مايكروسافت نيازمند يك ميزبان با جواز كامل دسترسي است و تنها مي‌تواند سيستم‌عامل‌هاي مهمـان 32 بيتي را اجرا كند. در رو به روی ،‌ سيستم‌عامل مهمـان ممكن است ويندوز يا لينوكس باشد و از رابط مديريت مرورگرمحور زيبايي بهره‌مند می باشد. به‌علاوه، امكان راه‌اندازي مجزاي چندين هاردديسک وجود داشته و مي‌توان ماشين‌هاي مجازي را به يك پلتفرم Hyper-V جديد منتقل كرد. چنان چه يك سرور ويندوز ذخيره در اختيار داريد و محدوديت‌هاي اين فناوري برايتان مشكل‌ساز نيست،‌ اين فناوري ارزش امتحان را دارد. در غير اين صورت خوب است به سراغ ساير فناوري‌ها برويد.از طرف ديگر، امكان ميزباني VMWare Server بوسیـله ويندوز سرور و لينوكس وجود دارد و از سيستم‌عامل‌هاي مهمـان 32 و 64 بيتي پشتيباني مي‌كند. به‌علاوه، با بهره گیری از اين فناوري در ماشين‌هاي مجازي از قابليت SMP مجازي دوطرفه و پشتيباني دستگاه‌هاي پرسرعت USB2 نيز بهره‌مند مي‌شويد.

اين قابليت‌ها در فناوري مايكروسافت وجود ندارد. به هرحال ورژن VMWare  Server 2.0 به‌صورت آزمايشي ارائـه شده و به‌كارگيري آن براي فرآيند توليد توصيه نمي‌شود. با وجود اين‌كه مي‌توان نرم‌افزار VMWare Server 1.0 را به عنوان جايگزين فناوري اخير به‌كار گرفت، می بایست دقت داشت ورژن 1.0 كارايي كمتري دارد. بنابراين توصيه ما بهره گیری از فناوري Xenserver v4 محصول شركت Citrix می باشد. فناوري Xenserver به عنوان يك محصول هايپروايزر بدون نياز به سيستم‌عامل ميزبان يا هرنوع هزينه اضافي ديگر حداكثر كارايي را در اختيار مي‌گذارد. اين فناوري از سيستم‌عامل‌هاي مهمان‌ 64 بيتي پشتيباني كرده و با وجود اين كه ورژن رايگان Express تنها قابليت اجراي همزمان 4 ماشين مجازي را دارد، قادر است معـمولاً نيازهاي شرکت‌هاي كوچك را تأمين كند. به  علاوه، نصب و كار با فناوري Xenserver ساده است و آن را به گزینش مناسبي براي شركت كوچك با سرمايه اندك تبديل مي‌كند.

خب کاربران عزیز به پایان مقاله آموزشی چگونه سرور مجازی انتخاب کنیم؟ رسیدیم. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.