مزایای سیستم عامل لینوکس نبست به ویندوز

شاید برای شما نیز این سوال مطرح شده باشد که مزایای سیستم عامل لینوکس نبست به ویندوز چه هستند؟ در این پست قصد داریم به بررسی کامل این موضوع بپردازیم و سعی شده است که 50 لیل برای مزایای سیستم عامل لینوکس نبست به ویندوز گرد آوری شود. امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار بگیرد.

مزایای سیستم عامل لینوکس

مزایای سیستم عامل لینوکس

 

اين كه لينوكس چه حد مهمي از بازار سرورها را در دست دارد , فروش سرورهاي ويندوز در طول 3 ماه پـایان سـال 2010 28 درصد افزايش داشته در صورتي كه درآمد سرور لینوکس 1،8 میلیارد دلار پیشرفت 30.0 درصد در مقایسه با سه ماهه دوم سـال 2009 مي باشد . سرور های لینوکس هم اکنون 16.8 درصد از درآمد سرورهاي دنيا، 2.5 نقطه بیش تر از نيمه دوم سـال 2009 مي باشد

اين امارها اتفاقي نيست بهره گیری از سرور لينوكس برجسته تر و مناسـب تر از سرور ويندوز مي باشد و ان هم به دلیـل چند دليل می باشد.

حتما پیش خودتان می پرسید بـعد اگر لینوکس مناسـب تر هست چرا بیشتر از هفتاد درصد کامپیوتر ها با windows کار می کنند بـعد این مقاله را مطالعه نمایید:

مزایای سیستم عامل لینوکس

مزایای سیستم عامل لینوکس

 

مزایای سیستم عامل لینوکس نبست به ویندوز عبارتند از:

1– لینوکس مساله ویروس ندارد!! و این به علـت نبود ویروس برای لینوکس نیست، بلکه به این علـت هست که لینوکس بسیار ایمن تراست، و بسیار کمتر از windows مستعد ویروس است

2 – زندگـی بدون جاسوس ها، و نه تنها جاسوسها که بدور از تمام ی اون برنامه های که در بـعد زمینه اجرا می شن و یه کارایی با هم می کنن، و شما هم نخواهید توانست کاریشون بکنین!

3- لینوکس نیازی به defrag کردن پارتیشن ها ندارد!!! فایل سیستم های لینوکس به نحوی طراحی شده اند که داده ها راطوری توی دیسک می نویسند که نیازی به ابزاری برای defrag کردن ندارد!!!

4-درگنو/لینوکس هسته سیستم ،کرنل لینوکس، از محیطگرافیکـی ) X-Window ( و از نرم افزار ها) )OpenOffice.orgجدا است، بـعد هنگ ) crash ( کردن یکـی از برنامه ها باعث هنگ کردن) crash ( کل سیستم نمی شـود ، در windows )مایکروسافت اینرا یکپارچگی می نامد!!!!!!!!!( چنان چه مرورگر وب هنگ نماید کل سیستمهنگ می کند ، و شما نیاز به ریستارت سیستم دارید!

5- لینوکس نیازی به مجـدد نصب شدن دوره ای ندارد! در ویندوز اگر سیستم علت خراب شود، هیچ راه ساده ای برای بازگردانی سیستم نیست، بسیار از مدیران حمایت هیچ راهی غیر از مجـدد نصب کردن سیستم ندارند! و این یعنی مجـدد نصب کردن درایورها، نرم افزارها، و تنظیمات کاربری!! در لینوکس غیر از خرابی هارد دیسک، نیازی به مجـدد نصب شدن سیستم نیست! بسیار از مسائل در لینوکس بدون مجـدد نصب کردن سیستم قابل حل
می باشند .

6- لینوکس ضمناً پـس از نصب و تنظیم یک سخت افزار جدید نیازی به ریبوت شدن ندارد! ) شما می تونین با دستوراتی از قبیل modprobe یا rmmod زمان روشن بودن سیستم یک سخت افزار رو وارد کار یا از کار بیرون نمایید !(

7- بسیار مهمتر اینکه لینوکس خودش، خودشو ریبوت نمیکنه، من موقعیتی رو دیدم که windows ایجاد رسانی ای انجام داد، سپس خودش! سیستم رو ریبوت کرد!

8- لینوکس نیازی به ریستارت دوره ای هم ندارد!!!! )مگر وقتی که کرنل تازه را نصب کردید و می خواهید از آن بهره گیری نمایید ( هرگاه برنامه ای هنگ یا کرش نمـود فقط می بایست آنرا ریستارت کرد، و نیازی به ریستارت کل سیستم نیست! )اما دقت نمایید ، بعضـی از کاربران ناوارد گاها برای از میـان بردن یک مساله لینوکس رو ریبوت میکنن! این علـت ی برای این نیاز نیست!

9- لینوکس خواهـد توانست از بیشتر از ۱۰۰ فایل سیستم مختلـف بخواند. windows محدود به دو، سه تا فایل سیستم خودش است!

10- شما سورس کد برنامه را دارید، و چنان چه برنامه نویس باشید، می توانید آنرا بسته به نیاز خود مناسـب تر نمایید ، ایراد های آن را برطرف نمایید و… بسیار از کاربران معمولی فکر می کنند، این اصلا ضروری و کاربردی نیست، , ولی وقتی سازنده ی یک برنامه، حمایت یک برنامه را برای فروش ورژن جدیدتر قطع می کند ، متوجه ارزش  این مقوله می گردند.

11- لینوکس خواهـد توانست در یک logical partition و یا روی هارد دیسک دوم سیستم بخوبی نصب گردد، ولی windows فقط می بایست در یک پارتیشن اصلی) primary partition ( سیستم نصب گردد!

12- لینوکس را می توان روی یک تلفن همراه تا یک ابرکامپیوتر  نصب کرد.

13- لینوکس خواهـد توانست برنامه های حساسی را راه اندازی نماید  برای مثال در یک هواپیما. و اصولا هم اکنون بسیار از دستگاه های که اطرافتون میبینین از لینوکس بهره گیری میکنن! برای مثال همین مودمADSL تون!

14- باگ های لینوکس از معادل تجاری آن بسیار کمتر است، و این مهمترین علـت ایستادگی آن می باشد.

15- شما خواهید توانست آنرا به دوست ها خود بدهید، و تمام با هم از آن بهره گیری نمایید .

16- هزینه لینوکس خیلی کم است، نه فقط سیستم علت رایگان  است، بلکه برنامه ها و ابزارها را نیز خواهید توانست بطور رایگان ساخته  نمایید ! شانس دارد شما بخواهید برای حمایت یا آموزش هزینه ای بپردازید ولی آن هم خیلی کمتر خواهد بود

17- لینوکس و windows هر دو محیط شل دارند. )توی ویندوز آنرا command prompt می گویند( محیط های شل در لینوکس)مثل bash ( بسیار قدرتمندتر می باشند ، و شما خواهید توانست  برنامه های جامعی با زبانهای اسکریپتی بنویسید. و این برای انجام اتوماتیک کارهای تکراری خیلی سودمند می باشد. )

18- لینوکس را خواهید توانست از CD بوت نمایید ، ویا آنرا روی هارد دیسک نصب نمایید .

19- لینوکس شدیدا قابل حمل است، علاوه بر CD می تونین اونو از یک کول دیسک یا هارد قابل حمل هم بوت نمایید !

20- می دانید، در بـعد زمینه windows راه هایی برای دسترسی مستقیم دولت ایالات متحده به داده های شما هر گاه که بخواهند وجود دارد؟؟؟ آره این بطور پیش فرض توی windows تعبیه شده است… ولی در لینوکس این توانایی وجود ندارد!!!! )بعلـت در دسترس بودن سورس کد برنامه…(

21- لینوکس بطور داخلی) built in ( مجازی سازی دارد. و شما خواهید توانست بطور همزمان گونه های مختـلفی از لینوکس، یا دیگر سیستم علت ها را اجرا نمایید .

22- کرنل لینوکس تعداد زیادی درایور سخت افزار های مختلفی را داراست، و برای بهره گیری از آنان شما نیازی به نصب هیچ چیز ندارید، در حالی که توی windows برای بهره گیری از یک آداپتور بلوتوث شما می بایست درایور آنرا نصب نمایید !

23- نداشتن وابستگی به فروشنده، با نرم افزارهای انحصاری شما به فروشنده )یا سازنده( وابسته می باشید ، ولی با لینوکس و نرم افزارهای آزاد شما آزادید گزینش نمایید ، چه فردی از سیستمهای شما حمایت کنه! )

24- از میـان نمی ره! و حمایت ش تموم نمی شه! مثل بسیار از سیستم عاملهای اعجاب آور ولی اختصاصی مثل 2/OS یا BeOS علـت ش اینه که سورس برنام ههاش بازه و همیشه یکـی هست که حمایت کنه! الان هم که کامل از شرکتهای بزرگ دنیا از IBM و Oracle و Google و Nokia بگیر تا Novel و RedHat و Canonical و n تا دیگه، که سرمایه گزاری های کلانی روی نرم افزارهای آزاد/مت نباز کردند!

25- برعکس ویندوز، لینوکس از Registry بهره گیری نمیکنه!اکثر قریب به اتفاق برنامه ها تنظیماتشون رو توی فایلهای متنی ذخیره می کنن! که مدیریت و پشتیبان گرفتن از اونا خیلی ساده و قابلیت حمل از یک سیستم به یه سیستم دیگه در اونا خیلی بالا است! بزرگترین مـوارد رجیستری وقتی است که خراب می شه! و از جایی که با فرمتهای خفن نا مشخصی ذخیره می شه برای کار کردن با اون می بایست …

26- توی سیستم علت ها از تمام زیـادتر برای لینوکس مستندات وجود داره! و زیـادتر این مستندات آزاد می باشند ! )دقت نمایید ! آزاد با رایگان فرق میکنه! و از رایگان بهتره!( این مستندات بسیار خوب نوشته شدن، و اکثر روش ی کار خود برنامه رو هم توضیح میدن!

27- لینوکس حمایت آنلاین آزاد و رایگان زیادتری دارد، ضمناً  در اکثر شهرهای اکثر کشور ها تیـم های کاربری لینوکس می باشند  که خواهید توانست برای از میـان بردن مسائل از اونا بهره گیری نمایید ! )الان توی چندین شهر بزرگ کشور خودمون هم تیـم های کاربری فعالی می باشند ! و در چندین شهر هم این تیـم ها در حال شکل گیری می باشند !

28- خانواده ی بزرگی که اطراف لینوکس در همه دنیا شکل گرفته خیلی باحال می باشند ! و کمک به شما از این الان آغاز شده! حتی اگه شما الان لینوکس ندارید!

29- لینوکس روی سخت افزارهای قدیمی هم اجرا می شه! و شما نیازی به خرید آخرین و گران هزینه ترین سخت افزارها را ندارید! و اگر برنامه ای که شما نیاز دارید نیاز به سخت افزار تازه دارد باز هم خواهید توانست از سخت افزار قدیمی خود برای بعضـی مصارف استفاده نمایید !

30- شما می تونین، سیستم قدیمیتونو مبدل به یک کلاینت سبک ) thin Client ( نمایید ! و کماکان از اون بهره گیری نمایید ! )چند تا سیستم داشته باشید!(

31- کاملا مکانی سازی شده! بخاطر وجود اجتماع های خوبی که اطراف لینوکس می باشند و باز بودن سورس بسیار سریع و راحت نرم افزارها مکانی سازی می شن! )دقت نمایید که مکانی سازی چیزی بیشتر از ترجمه است! و یه نکته ی دیگه: با روش ی گسترش ی نرم افزارهای آزاد /متن باز الان هر فردی که حتی یک ذره هم از برنامه نویسی اطلاعی نداره میتونه یک نرم افزار رو بطور کامل ترجمه و مکانی کنه! و اینو یادتون باشه که توی دنیای نرم افزارهای آزاد لزومی نداره که شما برنامه نویس باشید تا بتونید به توسعه کمک نمایید ! بسیار کارهای دیگه ای می شه انجام داد!(

32- مدیریت بسته های نرم افزاری خیلی عالی! لینوکس دارای ابزارهای مدیریت بسته ی خیلی عالی و پر قدرت است، که نصب نرم افزار و ایجاد رسانی اونو خیلی ساده تر، حتی ساده تر از Next, Next کرده !

33- ایجاد رسانی خیلی راحت! اکثر توزیع های لینوکس کار بروز رسانی از یک ورژن به ورژن ی پـس رو خیلی ساده کرده اند! ویژگیها محیط دسکتاپ

34- مدیریـت کامل سیستم دست شماست! برنامه هایی نیستند که بدون اطلاع و اجازه ی شما آغاز به انجام اعمالی مثل ایجاد رسانی کنند!

35- درحالی که هم لینوکس و هم windows واسط گرافیکـی دارند، windows تنها یک واسط گرافیکـی به شما عرضه می دهد. در لینوکس همه چیز قابل گزینش است، و شما برای هرکاری تعداد عظیمی  گزینش های مختلـف دارید، و خواهید توانست از هرکدام از چندین محیط و واسط گرافیکـی ای که در دسترس دارید بهره گیری نمایید . شما می تونین یک محیط گرافیکـی زیبا ) KDE4 ( یا یک محیط گرافیکـی سبک)بسیار زیاده!( بهره گیری نمایید !

36- زیـادتر توزیع های لینوکس به همراه تعداد بیشتری نرم افزار و ابزار برای کارهای مختلف)مثل نرم افزار اداری . OpenOffice org ( توزیع می گردند، نه فقط سیستم علت آزاد و رایگان است،بلکه شما نیازی به پرداخت پول برای برنامه های کاربردی نیز ندارید… بله بسیار از این نرم افزار های آزاد/متن باز برای ویندوزهم وجود دارند)مثل OpenOffice.org یا )Mozilla Firefox ولی برای windows شما نیاز دارید آنان را یافته، و دانلود و نصب نمایید ، در حالی که در اکثر توزیع های لینوکس آنان بطور پیش فرض نصب می باشند.

37- با نصب یک توزیع که عموما ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زیـادتر طول نخواهد کشید، اکثر برنامه های مورد نیاز خود، ازپخشکننده ی فایلهای صوتی و تصویری تا برنامه ی اداری) Office ( را خواهید داشت، در حالی که پـس از نصب windows که خود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان خواهد بود، می بایست ساعت های بشینید و نرم افزار های مورد نیازخود را نصب نمایید .

38- اکثر برنامه های windows فضای بیشتری روی هارد دیسک سیستم شما می گیرند! در رو به روی میبینیم که حجیم ترین پکیجهای لینوکس بسته های مستندات برنامه ها می باشند ! و اکثر برنامه ها سایز بسیار  کمی نسبت به همانـند ویندوزی خود دارند! علـت این امر استفاده از کتابخانه ها و ابزارهای مشترک میـان نرم افزارهای لینوکسی است!برای مثال شما چند برنامه و کتابخانه جمعا به سایز ۵۰مگابایت نصب مینمایید و سپس صدها برنامه روی سیستم شما از همانها استفادهمی کنند، در حالی که در windows هر یک از آن صد برنامه باید اکثر کارها را خود انجام دهند و بالاجبار سایز بالایی روی دیسک سیستم اشغال کنند.

این کم بودن سایز برنامه ها علـت دیگرش فلسفه ی یونیکس است،این فلسفه میگوید: «هر برنامه یک کار انجام دهد، و آنرا درست انجام دهد ». در حالی که فلسفه ی windows می گوید) فلسفه اش اینه که( «یک برنامه همـه کارها را انجام دهد، کیفیت با ارزش نیست، کمیت با ارزش است! » چون کاربران به تعداد کاریکه این برنامه انجام میدهد نگاه میکنند، نه به درستی کار…

39- از دیگر مزایای سیستم عامل لینوکس باید گقت اکثر توزیع های لینوکس به همراه هزاران پکیج نرم افزارهای مختلـف می آیند، در حالی که windows حتی ابزارهای اولیه مثل یک ویرایشگر متن خوب ندارد.

OpenOffice.org -40 که در لینوکس موجود هست توانایی تبدیل مدرک شما بطور مستقیم به فرمت pdf را داراست، در حالی که در windows می بایست یک برنامه ی اضافه خریداری یا دانلود و نصب نمایید !

41- موزیلا فایرفاکس که به همراه تمام توزیع های لینوکس است،بسیار خیلی برتری هایی بر IE ی windows دارد، )که بیان آنها خود مقاله ای بس عظیم است!

42- مرور وب فقط مناسـب تر نیست،که سریع تر نیز هست! بلکه شبکه در لینوکس بسیار سریع تر می باشد.

43- لینوکس به همراه بازی های خوبی نیز می آید!

pidgin -44و kopete دو ابزار چت محبوب در لینوکس که  توانایی کار با همـه پروتکل ها را دارا می باشند… و pidgin که نام قبلی آن Gaim بود برای windows نیز وجود دارد…

copy -45و paste اینجا ساده تر است… فقط متن را انتخاب کن، پـس با فشردن دکمه ی میانی موس هرجا که خواستی آنرا بچسبان) paste ( … اما Ctrl+C و Ctrl+V برای کاربران تازه وارد موجود است…

46- راه اندازی سیستمی مثل media center خیلی ساده است… شما نیازی به خرید نرم افزار های اضافه یا نصب یک سیستم علت دیگر ندارید.

47- ضمناً لینوکس حاوی یک محیط دسکتاپ سه بعدی قابل  بهره گیری و خوب است، که کار کردن با سیستم را راحـت تر و جذابتر می کند . و اما در اکثر مواقع نیازی به خرید سخت افزار جدید ندارید!

48- متنی که یکبار رونوشـت کرده اید را تا ساعاتی دیگر بارها خواهید توانست   بهره گیری نمایید ! با بهره گیری از ابزاری به نام Klipper که در محیط دسکتاپ KDE بطور پیش فرض نصب می باشد. و برای مدیریت کلیپ برد سیستم می باشد.

49- مدیر فایل konqueror این توانایی را به شما می دهد تا بطور گرافیکـی ببینید هر فایل چقدر فضا اشغال کرده می باشد. این برای فهمیدن سریع اینکه فضای این پارتیشن را کدام پوشه اشغال کرده  و پاک مسائـل اضافه خیلی پرکاربرد می باشد.

50- هیچ پیغام رنج آوری وجود نداره، مثل windows که دائم به کاربر پیغام میده که فلان برنامه م یخواد فلان فایل رو باز کنه، بکنه؟ و کاربر همیشه می گه آره! و میرنجه از این تمام سوال! )

خب دوستان به پایان مقاله آموزشی مزایای سیستم عامل لینوکس نبست به ویندوز رسیدیم. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر درمورد بیشتر درمورد سرور مجازی سایر مقالات این سایت را دنبال کنید.