وب هاستینگ چیست؟

وب هاستینگ چیست؟ ممکن است این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد و نیاز داشته باشید که در این مورد اطلاعات بیشتری داشته باشید. در این پست میخواهیم به این سوال پاسخی مختصر و مفید بدهیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار بگیرد . با ما همراه باشید.

وب هاستینگ

وب هاستینگ

میزبانی وب یا وب هاستینگ (به انگلیسی: Web Hosting) به مفهوم فراهم ساختن فضایی هست که کاربر می‌تواند فایل‌های وب‌گاه خود را در آن قرار دهد. تعدادی سرور در یک مرکز داده وب سایت‌ها از مجموعه‌ای از فایلهای مختلـف مثل تصاویر، متون و فایلهای برنامه نویسی شده به زبانهای مختلـف و سایـر اسناد مربوطه تشکیل می‌شود که به منظوری ویـژه به شکلی با هم مشابه شده‌اند. هر فردی که نرم‌افزارهای ضـروری و دسترسی به این فایلها را داشته باشد توانایی بازدید از این سایت را دارد. حال برای اینکه تمام مردم توانایی دسترسی به فایلها را داشته باشند نیاز هست تا فایلها در کامپیوتر ی قرار گیرند که همیشه به اینترنت پرسرعت متصل هست به این کامپیوتر ها «سرویس دهنده» یا «سرور» می‌گویند. ولی این سرورها می بایست امکانات دیگری نیز داشته باشد از آن جمله می‌توان به مسائـل پایین اشاره کرد:

وب هاستینگ

وب هاستینگ

  • چنان چه که سایز قابل توجهی از بازدید نمایـند ه به سایت رجوع نمایـند توانایی پاسخگویی به تمام آنها را داشته باشد. پس نیاز هست تا یک کامپیوتر قدرتمند از لحاظ مشخصات قطعات داخلی باشد.
  • نرم‌افزارهای ضـروری برای انجام اقسام فایلها از لحاظ نوع برنامه نویسی را داشته باشد.
  • نرم‌افزارهای مورد نیاز برای مدیریت بخشهای مختلـف سایت و پست الکترونیک و… را در اختیار صاحبان وب سایتها قرار دهد.

هر کامپیوتر ی می‌تواند یک سرور باشد ولی از آنجا که هزینه‌های مورد نیاز برای فراهم کردن تجهیزات و نرم‌افزارهای ضـروری و یا قوت حمایت برای صاحبان تمام وب سایتها به صرفه نمی بـاشد از این رو شرکتهایی این مسئولیت را می‌پذیرند و با فراهم آوردن لوازم کار در سطح گسترده قسمتـی از فضای دیسک سخت سرورهای خود را به شیوه اجاره‌ای در اختیار درخواست کنندگان قرار می‌دهند. به این شرکتها که خدمات میزبانی وب یا هاستینگ  عرضه می‌نمایـند در اصطلاح «میزبان» یا «هاست» می‌گویند .

سرویس های میزبانی وب بر حسب نوع سیستم‌عاملی که بر روی سرورها نصب می‌باشد و طبیعتا نرم‌افزارها و فایلهایی را که حمایت می‌نمایـند شاخه بندی می‌شوند. مانند هاست ویندوز یا هاست لینوکس و…

سرویس های میزبانی مشخصاتی را نیز به همراه دارند که نشانگر کیفیت و امکانات آنان می‌باشد. از آن جمله می‌توان به مسائـل پایین اشاره کرد:

حجم دیسک

حجم دیسک (به انگلیسی: Disc space) به مقدار فضایی گفته می‌شود که کمپانـی میزبان از دیسک سخت سرورهای خود در اختیار شما قرار می‌دهد این فضا از چند مگابایت تا چند گیگابایت بر حسب نیاز گوناگـون می باشد. کـل سایز فایل های ارسالی به سرور کرایه نمایـند ه می بایست کمتر یا مساوی با فضای کرایه شده باشد. (اما این میزان فضا در اکثر سرویس دهنده‌ها در هر وقـت قابل تغییر می‌باشد).

محدودیت انتقال داده‌ها

محدودیت و میزان انتقال داده‌ها (به انگلیسی: Data Transfer) که به آن ترافیک ماهانه نیز گفته می‌شود میزان تبادل اطلاعات با کامپیوتر میزبان را معیـن می‌کند. به این مفهوم که میزان کـل سایز فایل های اخذ شده یا ارسال شده به فضای کرایه شده به شیوه ماهانه معیـن می‌شود و نبایستی از آن سایز زیـادتر باشد.

نکته: در نظـر داشته باشد هر مرتبه که سایت بوسیـله یک بازدید نمایـند ه باز می‌شود اندکـی اطلاعات و فایل بین سرور میزبان و کامپیوتر بازدید نمایـند ه تبادل می‌شود پس تعداد بازدید از یک سایت چنان چه بالا باشد به نسبت نوع فایلهای بهره گیری شده در سایت، می‌تواند سایز قابل توجهی از اطلاعات تبادل شود. تعداد دامنه‌هایی که توانایی تهیه آنها بر روی یک فضای اجاره‌ای وجود دارد، تعداد بانک ها اطلاعاتی و نوع و حجم آنان و یا نوع پست الکترونیک و تعداد آنان و چند مورد دیگر معیـن نمایـنده کیفیت سرویس های میزبانی و شرکت های میزبان می باشند.

خب دوستان عزیز به پایان مقاله وب هاستینگ چیست؟ رسیدیم. پیشنهاد می کنیم برای مشاهده اطلاعات بیشتر در این زمینه سایر مقالات این سایت را دنبال کنید. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.

موفق و پیروز باشید.