آشنایی با روش کارکرد LVM

در پست قبلی مفهوم LVM را بصورت مختصر و مفید خدمت شما کاربران عزیز رائه دادیم . در این پست نیز در ادامه توضیحات پست قبلی قصد داریم به معرفی روش کارکرد LVM بپردازیم. امیدواریم مقاله آشنایی با روش کارکرد LVM مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان نمفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.

LVM یک ابزار برای مدیریت حجم منطقی که حاوی دیسک تخصیص، striping، mirroring و تغییر حد حجم منطقی می باشد. با LVM، هارد دیسک و یا گروه ای از دیسک های دشوار به یک یا چند حجم فیزیکـی اختصاص داده می باشد. حجم فیزیکـی LVM را می توان در دستگاه های بلوک دیگر که شانس دارد دو یا چند دیسک دهانه قرار می گیرد.

حجم فیزیکـی حاوی ترکیبی از حجم های منطقی به استثنای پارتیشن /boot می باشد. پارتیشن /boot به این خاطر که bootloader نخواهد توانست آن را فراخوانی نماید نخواهد توانست یک حجم منطقی باشد. چنان چه پارتیشن /root برروی یک حجم منطقی باشد یک پارتیشن جدا به نام /boot ایجاد می کند که جز آن فضا نیست. و باتوجه به اینکه یک حجم فیزیکـی نخواهد توانست به چندین درایو تقسیم گـردد پس چنان چه که بخواهید زیـادتر از 1 درایو داشته باشید می بایست تعدادی حجم فیزیکـی ایجاد نمایید

آشنایی با روش کارکرد LVM

آشنایی با روش کارکرد LVM

این حجم ها خواهـد توانست به عنوان mount point برای دایرکتوری های /home ،/ و ضمناً فایل سیستم ها حاوی  ext2 و یا ext3 در نظـر گرفته شود. نکته ی قابل دقت این می باشد که وقتی که هرکدام از پارتشین ها به 100% فضای مصرفی خود می رسند، از طریق خصوصـیت LVM می توان از فضای خالی موجود به آن پارتیشنی که فضایش پر شده می باشد اختصاص داد و تا آن پارتیشن فضای زیادتری در اختیار داشته باشد. و ضمناً وقتی که یک درایو دشوار جدیدی به سیستم اضافه می گـردد ، این هارد خواهـد توانست به فضای مربوطه اضافه گـردد و در سرانجام پارتیشن هایی که جز فضای حجمی باشند خواهندتوانـست گسترش یابند.

آشنایی با روش کارکرد LVM

آشنایی با روش کارکرد LVM

به بیانی دیگر چنان چه فایل سیستم پارتیشن های سیستم از نوع ext3 باشد، آنگاه درایو های دشوار به پارتشین هایی با فضای مشـخص شده تقسیم خواهند شـد و در این حالت چنان چه که فضای پارتشین به شیوه کامل استفاده گـردد در این شرایط گسترش فضای پارتشین به راحتی نخواهد بود ، حتی چنان چه پارتشین به هارد درایو دیگری منتقل گـردد آنگاه فضای اختصاص داده شده به هارد اول می بایست دوباره در قابل پارتیشنی گوناگـون allocate (اختصاص داده) شود.

خب دوستان مقاله آشنایی با روش کارکرد LVM نیز در این جا به پایان رسید. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر درمورد سرور مجازی و هاستینگ دارید می توانید سایر مقالات تخصصی این سایت را بررسی کنید.