مزیت های استفاده از JavaScript

در این پست نیز می خواهیم شما کاربران عزیز را با مزیت های استفاده از JavaScript آشنا کنیم. همانطور که ممکن است برخی از شما بردانند،همه کمپانـی های بزرگ IT برای قسمـت Front End محصولات تحت وب خود از JavaScript بهره گیری کرده بودند. در همین راستا بر آن شدیم که به شیوه خاص به ارزیـابـی ویژگی ها ی JavaScript بپردازیم. امیدواریم مقاله مزیت های استفاده از JavaScript مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی واقع شود. با ما همراه باشید.

JavaScript

JavaScript

مزیت های استفاده از JavaScript عبارتند از:

  • نخستین نکته و احتمالا مهمترین نکته این می باشد که جاوااسکریپت بر روی همه مرورگرها حمایت و اجرا می شـود . و علـت با ارزش بودن این امر این می باشد که، بدون دقت به اینکه کاربر شما از چه سیستم عامل یا مرورگری بهره گیری می کند ، قطعا صفحه ی وب شما برای بدون هیچ اختلالی در کدها قابل مشاهده خواهد بود، و این امر در رقابت با VBScript کاملا کف ترازو را به سمت JavaScript خواهد برد . که این امر خواهـد توانست علـت بهره گیری ی کمپانـی های بزرگ از این زبان باشد.
  • دومین نکته زیـادتر توانایی این زبان می باشد تا خصوصیت ها ی آن، جاوااسکریپت برای پویا سازی صفحات وب یا Html بهره گیری می شـود . پویا سازی در واقع همـان تغییر صفحات Static به Dynamic می باشد، که در واقع در صفحات ایستا یا Static ظاهر و کاربری صفحه برای هر کاربر با هر بهره گیری ای همانـند می باشد، و این به منظور ثابت بودن اجزای صفحه نیست. شانس دارد عکس های صفحه در حرکت باشند یا طرح های گرافیکـی ویژه ای در جریـان باشند، ولی این امر برای هر کاربر با هر IP و هر نام کاربری یکسان باشد، در سرانجام صفحه هنوز ایستا می باشد، ولی پویا بودن یعنی چنان چه که کاربر جدیدی وارد شد، صفحه به نیاز آن کاربر تغییر نماید ، که واضح ترین مثال بخـش سلام کاربر عزیز در صفحه های کاربری است که با تغییر شخـص نامی که نمایش داده شده می باشد به نام فرد تازه تغییر می کند و نشان از پویایی صفحه ی مورد بهره گیری دارد.
  • اشاره کردیم که تحرک بخـش های گوناگون صفحه نشانی از پویایی نیست، ولی علـت نمی گـردد که این امر از توانمندی های JavaScript نباشد. این زبان فاکتور ها و امکانات خیلی بیشتری برای تهیه صفحات گرافیکـی و حساس به تغییرات دارد، که خواهـد توانست با بهره گیری از اخذ فاکتور های ضـروری مثل محل قرار گیری ماوس و یا کلیک کردن دکمه ای ویـژه در مکانی ویـژه از صفحه رویداد ویژه ای را برنامه نویسی نماید ، که برای مثال همـه ما با دنبال های طرح داری که به دنبال نشانگر ماوس در صفحه در حال حرکت می باشند مواجه شده ایم.
  • از دیگر خصوصیت ها ی این زبان می توان به این اشاره نمـود که، برای آغاز برنامه نویسی JavaScript یادگیری HTML و XHTML ضـروری می باشد. و هم اینکه JavaScript در واقع توانایی برنامه نویسی را به صفحات html اضافه می کند . همان گونه که اطلاع داریـد کد نویسی در html زیاد وابسته به منطق و فاکتورهای برنامه نویسی نمی بـاشد و فقط توانایی تعریف نما ها و اشکال و منو ها را به ما خواهـد داد ، ولی با اضافه شدن کد های JavaScript شما خواهید توانست متغیر های خود را تعریف کرده و با تغییر هر یک از آن ها دستور ویژه ای را برنامه نویسی نمایید.
  • از دیگر خصوصیت ها ی JavaScript که می گـردد به آن اشاره کرد، توانایی انجام بعضـی تغییرات بر روی مرورگر کاربر و ضمناً توانایی تهیه کوکی و بهره گیری از آن می باشد.
JavaScript

JavaScript

اما در کنار این نکات ، جا دارد که به عیب این زبان برنامه نویسی هم اشاره کنیم.

عیب ی که به این زبان گرفته می شـود ، عیب یابی کد های آن می باشد. یعنی چنان چه که مشکلی در جایی از صفحه ی وب باشد پیدا کردن اینکه دقیقا کدام کد باعث این گرفته می شـود ، عیب یابی کد های آن می باشد. یعنی چنان چه که مشکلی در جایی از صفحه ی وب باشد پیدا کردن اینکه دقیقا کدام کد باعث این Error شده می باشد در برخـی مسائـل سخت می شـود . برای معیـن شدن حقیقت این مورد با دقت به ارزیـابـی های انجام شده، JavaScript یک زبان Interpreter می باشد، در سرانجام همان گونه که در مقاله ی مقایسه ی زبان Interpreter و Compiler به آن اشاره کردیم، می دانیم که یکـی از خصوصیت ها ی زبان های Interpreter یا مفسر عیب یابی راحـت تر آن ها است چون با اجرا شدن خط به خط دستورات، در هر خطی که عیب ی موجود باشد، می توان انجام نادرست و مساله آن را مشاهده نمود. ولی بـعد به چه علـت عیب یابی JavaScript را از معایب آن می دانند؟ در ارزیـابـی های انجام شده به دو علـت نسبی بر خوردیم، یک اینکه دستورات JavaScript در درون صفحات HTML و در لابه لای کد های HTML قرار می گیرد که احتمالا انـدکی سبب شلوغی کد ها و پیدا نکردن عیوب می شـود ، که اما علـت زیاد محانـدکی نیست و درست هم نمی باشد، چون اجرا شدن خط به خط کدها این مساله را بر طرف می کنـد و در واقع مشکلی از این طریق پیش نخواهد آمد. و علـت دوم اینکه حسب گزارش هایی که ثبت شده می باشد در نکات ی ویـژه و در قسمـت عیب یابی کدها عیب ی نمایش داده نمی گـردد اما در زمان اجرا مساله وجود دارد و می بایست کد ها تدرست شوند،که برای مثال نکات ی را می توان اشاره نمـود که چندین ماژول جداگانه برنامه نویسی شده باشند که هرکدام به تنهایی بدون عیب هستنـد ولی در وقـت اجرا به مساله بر می خورند که باعث سخت شدن عیب یابی می گردد. که این مورد موقعی حقیقی بودن خواهـد توانست علـت ضعف در عیب یابی این زبان باشد، چون در ارزیـابـی خط به خط هم عیب ی گزارش نخواهد شد و خود برنامه نویس می بایست عیوب موجود را پیدا و از میـان بردن نماید.

خب دوستان به انتهای مقاله آموزشی زیت های استفاده از JavaScript رسیدیم . از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.