زبان مفسر Interpreter و زبان کامپایلر Compiler چه تفاوت هایی دارند؟

در این پست قصد داریم شما کاربران عزیز را با تفاو ت های زبان مفسر Interpreter و زبان کامپایلر Compiler آشنا کنیم. امیدواریم مقاله زبان مفسر Interpreter و زبان کامپایلر Compiler چه تفاوت هایی دارند؟ مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی باشد.

زبان مفسر Interpreter و زبان کامپایلر Compiler

زبان مفسر Interpreter و زبان کامپایلر Compiler

هردوی این تیـم ها در واقع یک زبان برنامه نویسی سطح بالا را به یک زبان قابل فهم برای ماشین تبدیل می کنند، ولی فرق آنها در این است که در زبان های کامپایلری ابتدا یکبار کد ها به شیوه کامل ترجمه می گردند و بعـد برنامه برای اجرا از روی فایل کامپایل شده اجرا می گردد. ولی در زبان های مفسری کد ها به شیوه خط به خط تفسیر و اجرا خواهند شـد و در اجرا بعدی برنامه هـم به این صورت ادامه می یابد.

یکـی از فرق های این زبان ها این است که زبان مفسر برای اجرا احتیـاج به یک نرم افزار مفسر یا interpreter دارد ولی زبان کامپایلر فقط یکبار کامپایل شده و از آن بـعد بر روی هر سیستمی قابل اجرا می باشد. ولی همین نکته این فرق را ایجاد می کند که، زبان کامپایلر وابسته به سیستم عامل است، یعنی چنان چه اجرا می شود که در آن سیستم عامل کامپایل شده باشد و در سیستم عامل های دیگر اجرا نخواهد شد. ولی زبان مفسر در هر سیستم عاملی که نرم افزار مفسر آن وجود داشته باشد اجرا و تفسیر می گـردد و در واقع وابسته به سیستم عامل نیست.

دیگر فرق این زبان ها سرعت اجرا و میزان بهره گیری از منـبع های است و با دقت به این نکته که زبان های Interpreter کد ها را به شیوه خط به خط تفسیر و اجرا می کنند، این امر موجـب می گـردد تا مقدار بیشتری از CPU و RAM کامپیوتر بهره گیری گـردد و قطعا معیـن می باشد که سرعت زیـر تری هـم خواهد داشت. ولی امتیاز کامپایل شدن یکباره ی زبان های کامپایلر این می باشد که در اجرا های زیاد سبک تر بوده و سرعت جـالـب تری خواهند داشت.

همین مزیت یک مرتبه به شیوه کامل کامپایل شدن زبان های کامپایلر در قسمـت عیب سنجی و از میـان بردن مساله نقص به حساب می آید. چون در زبان های مفسر زمانـی که برنامه خط به خط اجرا می شـود ، در هر قسمتـی از برنامه که مشکلی وجود داشته باشد قابل پیدا کردن و از میـان بردن می باشد ولی در زبان های Compiler برای از میـان بردن یک مساله در کد ها می بایست سورس خود برنامه را دوباره بازبانی نمـود و ارور را پیدا نمـوده و تدرست کرد، که خیلی سخت تر از زبان های مفسری می باشد.

تعدادی از زبان های مفسری که می توان به آن ها اشاره نمـود Python ,Ruby, Perl ,PHP JavaScript, VBScript می باشند و ضمناً زبان های مشهـور کامپایلری هـم Cobol, C#, C++, Visual Basic و… می باشند.

خب دوستان به انتهای مقاله زبان مفسر Interpreter و زبان کامپایلر Compiler چه تفاوت هایی دارند؟ رسیدیم . از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه سرور مجازی و سی پنل دارید سایر مقالات تخصصی این سایت را مطالعه و بررسی نمایید.