آشنایی با گنوم (Gnome)

گنوم (Gnome) چیست؟ شاید برای شما نیز این سوال مطرح شده باشد. در این پست میخواهیم با موضوع آشنایی با گنوم (Gnome)  در خدمت شما کاربران عزیز باشیم. امیدواریم این مقاله برای شما نیز مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.

 

Gnome یک مکان دسکتاپ می باشد که برای برنامه های مأخذ باز و open-source نوشته شده می باشد. گنوم بطور اختصاصی برای لینوکس نوشته شده می باشد اما سیستم عامل های دیگر هم مثل مشتقات BSD را حمایت مینماید. GNOME توسـط GNOME Project گسترش یافته می باشد و توسـط کمپانـی های دیگری از جمله ردهت (RedHat) حمایت گردید. GNOME یک طرح ی میـان المللی می باشد که هدف ان گسترش framework های نرم افزار می باشد و بخـشی از طرح  GNU Project هم حساب میگردد.

گنوم (Gnome)

GNOME Shell

GNOME Shell یکـی دیگر از رابط های کاربری رسمی مکان دسکتاپ  Gnome میباشد.از خصوصیات ی ان میتوان به نوار اضافه شده در بالای صفحه اشاره نمود که مثل یک کلید فعال سازی برای منوی ها، ساعت، وضعیت سیستم و … بهره گیری می شود . منوی این برنامه در واقع برای نمایش نام برنامه ها و تنظیمات ان ها، بستن صفحه ها، باز کردن فولدر تازه و … میباشد. برای مثال منوی وضعیت (status menu)، مسائـل متفاوتی از قبیل راه های میانبر به Setting، لاگ های داخل و خروج ، تغییر یوزر ها ، قفل صفحه و …. را نمایش میدهد.

GNOME در اگوست سـال 1997 توسـط Miguel de Icaza و Federico Mena طراحی گشت و آغاز به کار نمود. خود کلمه جی نام مخفف کلمه GNU Network Object Model Environmen اسـت که نیت و هدف مهـم ان از ابتدا توزیع و تهیه یک فریم ورک شبیه به مایکروسافت OLE بوده می باشد. اما انـدکی بعدتر این مخفف تغییر نمود و کوتاهتر شد چون دیگر نشانگر GNOME project نبود.

GNOME 2 گنوم 2 از همـان ابتدا خیلی شبیه یک رابط دسکتاپ معمولی جلوه مینمود. یک desktop آسان ، که کاربر در ان میتواند در یک مکان مجازی به پنجره ها و  windows ها، ایکون ها و فایل ها … دسترسی داشته باشد. در تنظیمات پیش فرض گنوم 2، بر روی دسکتاپ یک منوی لانچر برای دسترسی سریع به برنامه های نصب شده و محل ذخیره انها وجود دارد. شبیه windows پنجره های باز در نوار زیـر صفحه نمایش داده میشوند و یا دکمه ای در سمت راست بالای صفحه که وضعیت برنامه های باز را که در پشت صحنه در حال پردازش و اجرا می باشند را به نمایش میگذارد. این امکانات به آسانـی توسـط کاربر میتوانند به جای دیگری انتقال یابند و یا پاک گردند.

خب دوستان مقاله آموزشی آشنایی با گنوم (Gnome) در اینجا به پایان رسید. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. در صورتی که نیاز به اطلاعاتی در زمینه سرور مجازی و هاستینگ دارید، سایر مقالات این سایت را مطالعه نمایید.