آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم)

در این مطلب قصد داریم در ادامه معرفی RAID ، کاربرد و انواع RAID به بررسی موضوع آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم) برای شما کاربران عزیز بپردازیم . امیدواریم مقاله آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم) مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.

آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم)

آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم)

در مقالات قبلی در زمینه RAID گفتیم که RAID به چه معنمی باشد. بعـد گفتیم پیاده سازی RAID همچون بیشـتر دیگر از تکنولوژی ها هم به شیوه دشوار افزاری و هم نرم افزاری میسر می باشد و خصوصـیت ها و معایب هر یک را عنوان کردیم. ضمناً شما را با تعدادی از تکنولوژی ها و متُد های RAID آشنا کردیم. در این مقاله به ادامه اقسام تکنولوژی های RAID میپردازیم.

RAID 4

شبیه RAID 3 عمل می‌کند با این فرق که به جای مطالعه و نوشتن در استـایل کلمه، از بلاک یا استریپ داده بهره گیری می‌کند. مثل RAID 3 دیسکی مختص ذخیره Parity (سیستم اصلاح ارور )دارد. فضای حاصله معادل جمع دیسک‌ها منهای یک دیسک فضای Parity می باشد. این آرایه ظرفیت خرابی یکـی از دیسک‌ ها را دارمی باشد.

RAID 5

آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم)

آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم)

 

این نوع RAID شبیه RAID 1 یکـی از پرکاربردترین نوع است و مشابه آرایه نوع 4 می باشد. با این فرق که Parity آن در دیسکی ویـژه ذخیره نمی‌ گـردد و میـان همه دیسک‌ ها پخش می‌شود. این نوع آرایه پر کاربردترین نوع در استفاده‌‌ های حرفه‌ای می باشد چرا که از نظـر کارایی و فضای حاصله، تعادلی بهینه در آن برقرار می باشد. پخش شدن اطلاعات Parity در میـان دیسک‌ ها موجـب بیشتر شدن کارایی می‌شود. این آرایه به حداقل 3 دیسک احتیـاج دارد و دیسک‌ های زیـادتر برای استریپ کردن و بالا بردن کارایی کاربرد دارد. فضای حاصله معادل جمع دیسک‌ ها منهای یک دیسک فضای Parity می باشد. این آرایه هـم مثل RAID 4 ظرفیت خرابی یکـی از دیسک‌ها را دارمی باشد.

RAID 6

همـان RAID 5 می باشد که دو سری Parity در آرایه ذخیره می‌کند و توانایی حفظ آرایه در نبود دو دیسک را ممکن می‌کند. ظرفیت حاصل برابر جمع دیسک‌های عضو آرایه منهای فضای معادل دو دیسک Parity می باشد. از خصوصـیت ها ی این آرایه می توان به امنیت بالاتر آن نسبت به RAID 5 و کارکرد بدون نقص آن بدون دو دیسک Parity اشاره نمود. از معایب آن می توان به احتیـاج به حداقل 4 دیسک و سرعت زیـر تر آن نسبت به RAID 5 اشاره کرد.

RAID 10

آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم)

آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم)

این Raid حداقل به 4 دستگاه هارد دیسک احتیـاج دارد. در حالت بهره گیری از 4دیسک ، دیسک ها دو به دو داده ها را مواظبت کردن می کنند. عمل تکه تکه کردن بلوکهای داده شبیه Raid1 انجام می پذیرد و مثل Raid2، حاوی سیستم تدرست و مدیریـت ارور نیز می باشد. این آرایه مناسب سیستم های خیلی حساس مثل بانکهای اطلاعاتی می باشد. از معایب این تکنولوژی RAID می توان به هزینه بالای آن و اتصال حتمی مأخذ تغذیه به UPS اشاره نمود.

دیسک‌های تحت مدیریـت RAID، سه حالت دارند. یا عضو آرایه‌ اند یا آزادند و یا ذخیره می باشند . عضو آزاد به هیچ عنوان در آرایه بهره گیری نمی‌شود الا کاربر بطور دستی آرایه را برای این کار تنظیم نماید . عضو ذخیره موقعی از دست رفتن یکـی از دیسک‌های آرایه، جایگزین می‌شود. برای مثال چنان چه 4 دیسک داشته باشیم و آرایه‌ای از RAID5 حاوی 3 دیسک داشته باشیم، چنان چه یکـی از دیسک‌ های عضو آرایه صدمـه ببیند و آرایه در حالت کم قرار گیرد، دیسک چهارم چنان چه ذخیره باشد می‌تواند بطور اتوماتیک جایگزین گـردد و آرایه را مرمت نماید ولی چنان چه در حالت آزاد یا غیرعضو باشد، نمی‌تواند.

همان گونه که معیـن شد، بهره گیری از RAID برای مقاصد مشـخص است و در کاربرد های عادی و روزمره کارایی چشمگیری را به سیستم PC اضافه نمی کند . به عنوان مثال توانایی بهره گیری از CD ROM و Rewriter روی این کانکتور ها وجود ندارد. پس زمان بهره گیری از RAID ابتدا هدف و مورد بهره گیری خود را معیـن نمایید بعـد RAID مناسب را گزینش نمایید.

خب دوستان به انتهای مقاله آشنایی با انواع RAID (بخـش دوم) رسیدیم . از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر درمورد سرور مجازی و سرور اختصاصی دارید می توانید سایر مقالات تخصصی این سایت را بررسی نمایید.